"THE SECRET" ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ФИЛМЗарежда се...

КЪРВАВАТА МЕРИ ИЛИ ДАМА ПИКА

4.06.2010 г..

    
Вероятно всички са чували мрачната легенда за Кървавата Мери, но никой не може да каже със сигурност коя всъщност е тя. Някои казват, че е вещица, други, че е била напълно луда, а има и още много истории. Кървавата Мери, Дяволската Мери и Дама Пика са част от имената, които се свързват със страховитото поверие.


    Най-популярната сред тях е английската кралица Мери Тюдор, живяла през 1516г.- 1558г. Тя е единственото оцеляло дете от първия брак на крал Хенри VIII. Мери е била хубава, високо образована и е притежавала много различни умения като всяка жена с подобен произход. Наричана е "Кървавата Мери" заради жестоката политика която е налагала върху населението. По време на царуването й са били изгорени близо 300 души на клада. Злите езици твърдят, че е убивала деца, а с тяхната кръв е правела бани, за да поддържа младостта си.

  Митологията разказва, че чрез извършването на определен ритуал, който задължително е пред огледало, и след изричането на "Bloody Mary" или "Дама Пика" се появява силно плашещ, зъл женски силует с воал на главата и окървавени ръце, който непременно ще ви убие!


     Методите за призоваване на духа в огледалото са разновидни. Използват се атрибути от типа на ножове, горящи свещи, карти, вестници и вилици, дори начертан пентаграм, за който се смята, че отприщва силите на злото. 

     Дали ужасната дама се появява наистина и защо бихте желали да се срещнете с нея? 

   Искрено вярвам в съществуването на духове в отвъдното, но според мен не бива да смущаваме спокойствието им, така както те не обезпокояват нашето. Пък и дори да е истинска  дамата от огледалото, ми е трудно да повярвам, че срещата с нея е толкова страшна и фатална.
   Аз и моите приятелки в детските години също сме опитвали да призовем духа от черната карта  и да ви призная, нищо не се получи. Вероятно нещо в ритуалите ни не е било както е редно да се направи, или присъствието на призрака е било неосезаемо за нас. Каквато и да е причината за несполучливия ни опит, сега изпитвам задоволство от неосъществената среща.

1 Comentário:

Анонимен каза...

OMG BRAAAT O.o

Публикуване на коментар

 
D&N © Copyright 2010 | Design By |